| Gel (şiir) |
|
|
| Yazar Özlem Dalar |
|
Uzayan yollarca uzak olmak sana Bakışlarının tenhalığına dokunamamak Duyamamak gözlerinin içli türküsünü Ama yine de sevmek! Yüreğini canla başla ortaya koyabilmek İnanmak bu aşkın kutsallığına… İşte böyle seni sevmek… Yüreğimi toprağına emanet bırakabilmek ‘Allaha emanetimsin’ diyebilmek İşte böyle seni sevmek…
Sen de durma, kalk! Tutun rüzgarın kanadına Yere düşen kar taneleriyle gel Düşüver alev almış gönlümün ortasına Akşamın hüznü üstüme çökmeden gel
Ne olur karlar erimeden, Bahar sensiz sineme düşmeden Kardelenler boynunu bükmeden Özlemin bitmeden gel… GÖKKUŞAĞI Gözlerinden bir tutam mevsim çaldım, Bakışlarından ebruli bir sonbahar, Duruşundan en anlamlısını rüzgarın, Ve yüreğinden Üşüten bir kış gecesinin sıcaklığını, Cezam neyse ben çekmeye razıyım Yeter ki renkleri solmasın Senden bir şeyler biriktirdiğim gökkuşağının… ACI Dokunabilseydim eğer avuçlarına Güneşten çekinen bir çiğ tanesi gibi İsyan etmezdi belki Bir solukta gölgesine sokulduğumuz bahar mevsimi… Umut veren bakışlarımla tutabilseydim gözyaşlarını İçin için erimezdi belki yüreğim… Titrek bir busenin büyüsü kadar Utangaçlığına sığınabilseydim eğer sevdamın Cesaret alırdım o zaman yüreğinden… Sevda sana yakışandı; ama olmadı… Şimdilerde ise, Yüreğimi koruyorum sana karşı Ellerine versem, Biliyorum üzerine bastığın toprak gibi Acıtacaksın her bir karışını…
|

GEL
Yorumlar
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için.