| Kimin Yüzünden (şiir) |
|
|
| Yazar Neriman US |
|
KİMİN YÜZÜNDEN
bu nedir kardeşim neyin kavgası depremi unuttuk seli unuttuk kamoyuna düştü zina kavgası okulu unuttuk yolu unuttuk ekranda kanayan yara var açlık toparlarken hep saçmaladık mangala yanacak köz bırakmadık ateşi unuttuk külü unuttuk avrupa birliği şartlar koşuyor sabretmek çok zor bardak taşıyor bakanlar havuzda kampta yaşıyor dereyi unuttuk gölü unuttuk adalet bakanı olsaydım eğer bunların hepsi idamlık meğer denizde kotrası uçağa değer faytonu unuttuk salı unuttuk Şair Neriman Us ("Barış Günleri" adlı kitabından izniyle alınmıştır) DÜŞÜN senin mal varlığınla ben ilgilenmem aç susuz kıvranan muş’u da düşün sayenizde sefil ayaklar olduk avarelik yapan başı da düşün bir gün oradasın bir gün burada fark etmez paris roma kanada ara sıra gel sen bizim vatana yoksulun gördüğü düşü de düşün oy verdik sizlere bir umut diye anladım dönüş yok artık geriye ağlaya ağlaya döndük deliye bağrımıza basılan taşı da düşün yaz geldi kamplara indi cümleniz bir koltuk uğruna cephelendiniz kalorifer sıcak su sizin daireniz odunsuz kömürsüz kışı da düşün Şair Neriman Us "Barış Günleri" kitabından alınmıştır) VATANDAŞ yeter bu esaret yeter bu zulüm kederde çilede gamda vatandaş cinnetler çoğaldı ecelsiz ölüm secimde krizde zamda vatandaş gün geçtikçe hayatımız tekliyor hükümet bir derde bini ekliyor işi yok ekmek yok yardım bekliyor kapıda çatıda damda vatandaş seçim geldi yine aranır olduk yine bilmem kime yaranır olduk Neriman her yerde taranır olduk partisine bakar camda vatandaş Şair Neriman Us |

Yorumlar
saygilarimi sunarim
RSS beslemesi, bu iletideki yorumlar için.