| Yorumsuz |
|
|
| Yazar Cansever |
|
Eğitişim Dergisi. Sayı: 14. Şubat 2007 YORUMSUZ Ben düştüm bir sonsuz aşka Cayır cayır yanıyorum Benim aşkım bir bambaşka Başka yoktur sanıyorum
Aşkım güzel sana sana Aşk oduna yana yana Bir gün kavuşurum ona Çevresinde dönüyorum
Döne döne aşka karşı Aşkta döndü bana karşı Unuttum ekmeği aşı Açlığı da yeniyorum
Kurudum tahtaya döndüm Çıktım üzerinde yundum Tahtadan tahtaya kondum Tahtaları deniyorum
Tahtalar düzensiz bence Öpüşmüyor birleşince Kimi kalın kimi ince Kalınları yonuyorum
Beni aşka denek yaptım Aşkıma bir konak yaptım Birde taştan binek yaptım Üzerine konuyorum
Tahtalara yattım boşa Tahtalardan indim taşa Millet düştü bir telaşa Ben de beni sınıyorum
Sırtımı bir taşa verdim Yüzümü toprağa serdim Üzerine bağdaş kurdum Ekmeğimi banıyorum.
Yer ne güzel yermiş dedim Yer beni, ben yeri yedim Ne yer yendi ne ben yendim Toprağıma siniyorum
Toprağıma sine sine Güller diktim sinesine Yağmur olup sinesine Yağıp yağıp diniyorum
Toprak benim güzel yurdum Yeyip içip doyuyordum İstemeden elden yardım Alanı da kınıyorum
Eller yardım etmez boşa Zarar gelir dağa taşa Aklımızı alıp başa Yapalım bu günü yorum
Akıl gerek çağdaş başa Çağda koşup çağlar aşa Can vererek dağa taşa Çağlara da yeni yorum
Yeni yorum eski yorum Çağ yeni ben eskiyorum Hey gidi gençlik diyorum Gençliğimi anıyorum
Gençlere verirsek değer Gençlik güneş gibi doğar Bu yurdu ışığa boğar Gençliğimi tanıyorum
Gençlik askerde savaşta Gençlik sevgide barışta Gençlik gönlümdeki köşkte Ben yaşlandım iniyorum
Düşündüm dünden bugüne Aklım ermedi yarına Yarınları sizden yana Yapın gençler bunu yorum
Bugün yarının peşine Düşün düşüne düşüne Gelince bir iş başına Başta yapın sonu yorum
Bugün giderken işime Dünler çıkıyor karşıma Yarınlar çöktü başıma Yapıyorlar dini yorum
Düşünceler düğüm düğüm Yaşlı kuru bir kütüğüm Yandıkça yanıp tütüyüm Küllendikçe sönüyorum
Sönsem yazık ocak tütmez Bir kütükle bu kış bitmez Sağım solum hiç fark etmez Ocağımda donuyorum
Kütüğümü yaktım durdum Tütünüme baktım durdum Bir yanık türkü tutturdum Dertlerimi yanıyorum
CANSEVER’im gelin aşka Çıkın gönüldeki köşke Yurt sevgisi bir bambaşka Gençliğime sunuyorum
CANSEVER Kasım 2001
|