| Eğitim Bombası |
|
|
| Yazar Necati CONGER |
|
Bir ülkeyi bölmek, parçalamak veya yıkmak gibi bir gayem var ise bunu iki yola yapabilirim. Bunlardan birincisi silahlı mücadele ederek, ikincisi ise eğitim yoluyla olabilir.
Şöyle düşünelim. Gayeme ulaşmak istiyorsam benim gibi düşünen insanlar yetiştirmeliyim. Bu insanlar yaşları, meslekleri, fark etmiyor. Öncelik olarak gençlere yönelik olmalı. Bunun içinde okullar seçilmelidir. Bir benzetme yaparsak, okullar marangoz dükkanına öğrencileri ise ağaç kütüklerine, marangoz dükkanına gelen kütükler marangozun istediği bir biçim de masa sandalye vb. ürünler yapabilir. Okullarda da öğretmenler öğrencileri istediği gibi yetiştirebilir. Zaten her devlet devamlılığını sürdürebilmek için kendi sistemine yönelik insan yetiştirir. Bu da eğitim politikalarının içeriğinde yer almaktadır. Buradan yola çıkarak bir çekirdekten, ormana dönüşmek için ilk işim benim öğretmen olmam. Öğretmen olduğumda ise hedef kitlem olan öğrencilerden yararlanmak yani onları kendi gayeme yönelik yetiştirmek. Onların saf duru beyinlerini yıkayarak kendi tarafıma çekmek. Böylece belli bir süre sonra yenileri eklenecek bu öğrenciler kendilerini yetiştirecek. Bu öğrenciler üniversite okuyup meslek sahibi olacaklar.
Örneğin; bir avukat düşünelim kendisi gibi düşünen avukatlarla bir dernek oluşturacak ve bu dernek benim başımda bulunduğum bir kurula üye olacak. Böylelikle her meslek grubunda adamlarım olacak. Böyle çeşitli meslek gruplarının oluşması ve bunları tek bir çatı altında toplayıp güçlü bir grup oluştururum. Bu kurulun başında ben olmalıyım ve bu kurulda alınan kararlar alt birimlere başkanlar sayesinde ulaşılmalıdır. yani hiyerarşik bir yapı oluşacak. Bu sistemin çarkları iyi dönmelidir. Belli bir süre sonra çok güçlendiğin zaman bir siyasi parti kurup ülkenin başına geçip ülkeyi istediğim şekilde yönetip bölebilirim. Tabi ki tek başına iktidar olmalı ve halkın desteğini alırsam olur. Bu şekilde ülkeyi bölebilirim ve bu bölünme kansız ve kimse karşı koymadan olur. Bunların hepsi ancak eğitim yolu ile olur. UYARI: Bu yazının tüm hakları saklıdır. Kaynak gösterilse dahi yazının tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz, başka internet sayfalarında bütün halinde yayınlanamaz. Ancak alıntılanan yazının bir bölümü, alıntılanan başlığa aktif link verilerek kullanılabilir.
|